Beluister ons

Concert in Ubbergen

Op 3 maart 2024 geven we een concert in De Refter in Ubbergen. We spelen renaissance- en barokmuziek voor vier en vijf stemmen uit Engeland en Italië. Onze blokfluiten combineren we ook met spinet. Kunstige kantwerkjes rond een melodie en vrolijke dansen, we laten ze graag horen.

Het concert begint om 14:00 en duurt ongeveer een uur. Toegang is vrij, na afloop is er een collecte voor een bijdrage in de kosten.

Het concert laat zich goed combineren met de maandelijkse rondleiding die om 16:00 start.

Concert in Duivendrecht 2023

Op 22 oktober 2023 geven we een concert in de Kleine Kerk in Duivendrecht. We spelen renaissance- en barokmuziek voor vier en vijf stemmen uit Engeland en Italië. Onze blokfluiten combineren we ook met spinet. Kunstige kantwerkjes rond een melodie en vrolijke dansen, we laten ze graag horen.

Het concert begint om 15:00 en duurt ongeveer een uur. Toegang is vrij, na afloop is er een collecte voor een bijdrage in de kosten.

Trio-concert Amstelhuis

Op  zondag 10 april 2022 om 15 uur geven we een concert in het Amstelhuis in Amsterdam. We spelen o.a. oude muziek uit de Engelse Renaissance (Byrd, Henry VIII), de Franse barok (Dornel)  en moderne stukken van de Nederlandse componist  Willem Wander van Nieuwkerk. Dit keer helaas niet met zijn vijven maar met hoogtepunten uit de muziek voor drie.

Het concert duurt ongeveer 45 minuten. Toegang is vrij, een kleine bijdrage wordt gewaardeerd.

 Het adres van het Amstelhuis is Amsteldijk 35, Amsterdam

Mazacrocha speelt en vertelt

Een reis door de tijd met blokfluitkwintet Mazacrocha

Op zaterdagmiddag 10 november organiseert de MensAcademie een concert van Mazacrocha in ZIMIHC Theater Wittevrouwen in Utrecht. Tijdens het concert nemen we de bezoekers mee in een reis door de tijd en door Europa. We spelen oude muziek uit de Renaissance- en Barokperiode en sluiten af met een modern stuk. Tussen het spelen door geven we uitleg over de geschiedenis van de muziek, het repertoire en de instrumenten, van klein tot groot. Heb jij wel eens een contrabasblokfluit gezien en gehoord van 2 meter lang? Kom luisteren, dit is je kans!

Programma
Inloop: 13.30 – 14.00 uur
Concert: 14.00 – 15.30 uur
Borrel: 15.30 – 17.00 uur
Plaats: Theater ZIMIHC Wittevrouwen, Bouwstraat 55, Utrecht
Entree: 15 euro inclusief drankjes
Aanmelden: graag van te voren bij Astrid, Else, Hedwig, Ieke of Janneke

Concert Puttershoek nog te beluisteren!

Het concert dat we als onderdeel van het zomerfestival van Stichting Dutch Baroque gaven op 30 juni in de kerkvan Puttershoek is opgenomen. Te beluisteren via deze link naar Youtube.
Het concert duurt een halfuurtje en het programma is:
William Brade (1560-1630)
Paduana – Galliard

John Dowland (1563-1626)
Lachrimae Antiquae

Johannes Stockem (ca 1445-ca 1500)
Brunete Hor Oriens

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Fantasie in a-klein

Johann Sebastian Bach naar Antonio Vivaldi
Concerto in d-klein

Veel plezier!

Minizomerfestival 30 juni

Stichting Dutch Baroque organiseert op 30 juni voor de eerste keer een minizomerfestival met een fietsroute met onderweg concerten in 5 historische kerkjes in de regio Zwijndrecht. Het openingsconcert is om 10:00 uur in de Oude Kerk van Zwijndrecht. De overige kerkjes van de route liggen in het mooie natuurgebied tussen Oude Maas en Devel, met onder meer het Develbos en het Munnikepark. Mazacrocha speelt in de Dorpskerk te Puttershoek muziek uit renaissance (Brade, Dowland, Stockem) en barok (Bach, Vivaldi). Voor meer informatie en aanmelden: www.dutchbaroque.nl

Concert met koor La Confiance 10 juni

Op zondagavond 10 juni 2018 om 19.30 uur geeft Vrouwenkoor La Confiance haar jaarlijkse concert in de Trinitatiskapel te Dordrecht. Dit jaar is gekozen voor muziek uit de Renaissance (Asola) en de Franse Barok (o.a. Charpentier). Blokfluitkwartet Mazacrocha verzorgt- naast de medewerking aan het ‘Miserere’ – ook de instrumentale intermezzi met muziek van o.a. Merulo, Byrd, Tallis en Dornel.

Het concert begint om 19:30 in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht. Toegang: € 18,00 aan de deur / € 15,00 in voorverkoop tot 7 juni 2018 / € 13,00 op vertoon van vrijwilligerspas met legitimatie / CJP. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten zie www.la-confiance.nl