Beluister ons

Mazacrocha speelt en vertelt

Een reis door de tijd met blokfluitkwintet Mazacrocha

Op zaterdagmiddag 10 november organiseert de MensAcademie een concert van Mazacrocha in ZIMIHC Theater Wittevrouwen in Utrecht. Tijdens het concert nemen we de bezoekers mee in een reis door de tijd en door Europa. We spelen oude muziek uit de Renaissance- en Barokperiode en sluiten af met een modern stuk. Tussen het spelen door geven we uitleg over de geschiedenis van de muziek, het repertoire en de instrumenten, van klein tot groot. Heb jij wel eens een contrabasblokfluit gezien en gehoord van 2 meter lang? Kom luisteren, dit is je kans!

Programma
Inloop: 13.30 – 14.00 uur
Concert: 14.00 – 15.30 uur
Borrel: 15.30 – 17.00 uur
Plaats: Theater ZIMIHC Wittevrouwen, Bouwstraat 55, Utrecht
Entree: 15 euro inclusief drankjes
Aanmelden: graag van te voren bij Astrid, Else, Hedwig, Ieke of Janneke

Concert Puttershoek nog te beluisteren!

Het concert dat we als onderdeel van het zomerfestival van Stichting Dutch Baroque gaven op 30 juni in de kerkvan Puttershoek is opgenomen. Te beluisteren via deze link naar Youtube.
Het concert duurt een halfuurtje en het programma is:
William Brade (1560-1630)
Paduana – Galliard

John Dowland (1563-1626)
Lachrimae Antiquae

Johannes Stockem (ca 1445-ca 1500)
Brunete Hor Oriens

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Fantasie in a-klein

Johann Sebastian Bach naar Antonio Vivaldi
Concerto in d-klein

Veel plezier!

Minizomerfestival 30 juni

Stichting Dutch Baroque organiseert op 30 juni voor de eerste keer een minizomerfestival met een fietsroute met onderweg concerten in 5 historische kerkjes in de regio Zwijndrecht. Het openingsconcert is om 10:00 uur in de Oude Kerk van Zwijndrecht. De overige kerkjes van de route liggen in het mooie natuurgebied tussen Oude Maas en Devel, met onder meer het Develbos en het Munnikepark. Mazacrocha speelt in de Dorpskerk te Puttershoek muziek uit renaissance (Brade, Dowland, Stockem) en barok (Bach, Vivaldi). Voor meer informatie en aanmelden: www.dutchbaroque.nl

Concert met koor La Confiance 10 juni

Op zondagavond 10 juni 2018 om 19.30 uur geeft Vrouwenkoor La Confiance haar jaarlijkse concert in de Trinitatiskapel te Dordrecht. Dit jaar is gekozen voor muziek uit de Renaissance (Asola) en de Franse Barok (o.a. Charpentier). Blokfluitkwartet Mazacrocha verzorgt- naast de medewerking aan het ‘Miserere’ – ook de instrumentale intermezzi met muziek van o.a. Merulo, Byrd, Tallis en Dornel.

Het concert begint om 19:30 in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht. Toegang: € 18,00 aan de deur / € 15,00 in voorverkoop tot 7 juni 2018 / € 13,00 op vertoon van vrijwilligerspas met legitimatie / CJP. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten zie www.la-confiance.nl

Concert in De Refter

We hebben weer een heel mooi nieuw programma! Op 25 februari geven we een concert met muziek van Tye, Dowland, Senfl, Scheidt, Brade, Bach en Scarlatti in “De Refter” in Beek-Ubbergen. Het concert start om 15 uur, duurt een klein uur en de toegang is een vrijwillige bijdrage. Let op: De Refter is een prachtige locatie (Rijksstraatweg 37, Ubbergen) en heeft een bushalte voor de deur, maar heeft beperkt parkeermogelijkheid op het terrein zelf.

Inloopconcert Willibrordkerk Utrecht

Op 17 december 2016 spelen we in de prachtige Willibrordkerk in Utrecht in het kader van de Winter Warme Willibrord. Het is een inloopconcert (toegang gratis) en duurt ongeveer drie kwartier. Op het programma staat renaissance- en barokmuziek (o.a. Holborne, Tallis, Bach en Scarlatti), niet special aan kerst gebonden maar tijdloos mooi. We spelen om 14:00, maar kom gerust eerder of blijf langer voor andere concerten op deze dag!

Concert met La Grenouille in Haarlem

Op 27 november 2016 spelen we (zonder Ieke maar met Fiet van Gilse) met Vocaal Ensemble La Grenouille een programma rond William Byrd en zijn tijdgenoten op het Europese vasteland. We spelen naast muziek van Byrd stukken van zijn Engelse collega’s Holborne, Tallis en Tye, en hebben Italiaans (Festa), Duitse (Senfl) en Vlaamse (Lassus) aanvullingen. Koor en blokfluiten wisselen elkaar af en spelen ook samen. Het concert William Byrd & Co is om 15:00 uur in Commandeurszaal in de Janskerk/NH-Archief, Jansstraat 40, Haarlem. Toegang € 10 via reserveren@lagrenouille.nl, of € 12,50 aan de zaal.